Wat is een belevingsruimte?

Een belevingsruimte is een breed begrip voor een ruimte waarin zintuigen worden geprikkeld. Dit kan licht, warmte, aanraking, beeld en/of geur zijn. In een belevingsruimte komen alle disciplines bij elkaar. Voorbeelden van belevingsruimtes zijn 4D bioscopen, snoezelruimtes, belevingscabines en attracties zoals Symbolica en Pandadroom in de Efteling.

Scents4you is gespecialiseerd om geurbeleving te integreren in belevingsruimtes. Dit doen we door onze geurmachines te integreren in de belevingsruimtes. Bezoekers kunnen daardoor optimaal genieten van de belevingsruimte.

4DX Bioscoop

Na 3D is 4DX de nieuwste ontwikkeling op film beleving. 4DX trekt je de film in alsof je er zelf deel van uitmaakt. Met 20 verschillende soorten effecten creëert 4DX een compleet andere filmervaring. De speciale 4DX-zalen hebben twintig effecten die synchroon lopen met de actie van de film. Waaronder bewegende stoelen, weersimulaties en zelfs geuren! Zo wordt de bioscoop de ultieme belevingsruimte tegen een betaalbare prijs! Scents4you levert 100% allergievrije en natuurgetrouwe geuren voor de optimale beleving.

Snoezelruimte

In snoezelruimtes worden alle zintuigen geprikkeld middels licht- en geluidseffecten, geur- en tastmaterialen om actief te worden en contact te maken. Snoezelruimtes zie je in instellingen voor kinderen met een beperking maar ook in de zorg voor ouderen met dementie. Een snoezelruimte is een belevingsruimte waar Scents4you samen met u voor de juiste geurbeleving zorgt.

Belevingscabines

Een speciale belevingsruimte is de belevingscabine. In een belevingscabine beleef je de wereld in 5D. Met andere woorden: al je zintuigen worden aangesproken. In een belevingscabine zie en hoor je niet alleen het bos, het ruikt naar het bos, voel je de wind door je haren en de warmte of kou op je gezicht. Door alle zintuigen te prikkelen activeert het brein zich waardoor er een realiteit wordt ontwikkeld. Dit is geen science fiction maar inmiddels realiteit! Belevingscabines worden op dit moment ingezet als therapeutische toepassingen voor bijvoorbeeld mensen met PTSS (posttraumatische stresstoornis). Meer weten over belevingscabines? Bezoek de website van Sensiks, het bedrijf waar Scents4you de geuren aan levert.

Attracties

Zeg tegen iemand ‘de geur van Fata Morgana’ of ‘de geur van de Droomvlucht’ en iedereen die in de Efteling is geweest waant zich terug in de attractie. Steeds meer attractieparken zien de binnenattracties als belevingsruimtes. Er worden zelfs onderzoeken gedaan naar welke geuren het beste toegepast kunnen worden voor een optimale beleving en associatie. Een lekkere geur zorgt voor een fijn gevoel en herinnering. Hier spelen niet alleen attractieparken op in maar ook de zeer populaire escaperooms. Als de escaperoom een hut in de jungle voorstelt dan voelt het warm en vochtig aan en ruikt het naar mistig oerwoud. Scents4you is gespecialiseerd in het integreren van geuroplossingen in belevingsruimtes.

Geurbeleving voor ieder budget! Geurbeleving voor uw bedrijf heeft u al vanaf € 1,49 per dag.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.

* Ontvang geurtips en aanbiedingen in je mailbox.

Verzenden

Meer weten over geurbeleving, geurmarketing en onze oplossingen? Laat hier uw bericht achter!